1 Kasım 2010 Pazartesi

Uzun Ara: "Dont Work the Work, Let the Work Work you."

Ne kadar uzun bir ara vermişim böyle. Hiç farkında değilim. Bu dönem o kadar yoğun ki anlatamam. Şimdi ne oldu da tekrar yazıyosun diyorsunuz belki. Bugün Comedy and Improv dersimiz vardı. O kadar güzeldi ki anlatamam.


Bu kadar vakit geçti neler yaptım onlardan bahsediyim. Bol bol çalışıyorum. Amerikan aksanımı geliştirmeye bakıyorum. İPA öğreniyorum. Monolog/ Scene çalışıyorum, Filmler çekiyorum, partiliyorum :) böyle geçiyor hayatım burda.

Bugün Kasım Ayının ilk yeni dersiyle karşılaştık. Comedy and Improv. CI hocası başta geldi ve....... "I am gonna be either your best friend or worst nightmare. Don't afraid to be stupid, silly.. if you have insecurities, break'em. Or YOU WILL FAIL." PEKİİİİİİİİİİ. Kendisi 1970'lerden fırlamış ex-hippi lezbiyenlere benziyor. Ama bugün bir kez daha anladım ki görünüşe bakıp aldanmamak lazımmış. Hiç diilse şimdilik...

Yaptığımız şeyleri anlatsam anlamayacaksınız muhtemelen çünkü Türkçe terimlerini bulmam lazım. Fakat anlatayim. Amerikada oyuncu olmak demek para demek. Sizin açınızdan diil, prodüksyon açısından. Eğer büyük bütçeli filmlerde oynuyosanız, hata yapma şansınız çok az. Zaten büyük bütçeli filmlerde oynuyorsanız, hata yapmıyorsunuz.

Neyse. Sizin oyuncu olarak yaptığınız her hata veya yönetmene istediği şeyi vermemeniz her 20 dakikada 30 bin dolar. Bu yüzden minimum hata yapıp, sahne tekrarlarını minimuma indirmeniz lazım. Yanlış yapılan her şey ses, ışık, directing ve tabi acting 20 dakika içinde 30 bin dolar trink.

Böyle başladık derse, bunları konuşarak. Zaten burdaki hocalar bunları neredeyse her hafta tekrar ediyor.  Üstünüzde baskıyı arttırıyorlar. Ne Güzel.

İlk yaptığımız şey casting yönetmenlerin oyuncu seçerken kullandığı bir yöntemdi. Bilmem düşünürmüsünüz, oyuncular seçilirken birbirini tanımayanlar löp diye audition'da -yani seçmelerde- karı-koca, ateşli sevgili veya sevişme sahnesi -yastıksız- olursa nasıl,  ne yaparlar diye. Adamı dakka bir gol bir görüyosun. Yeni kadroya eklenmisşin ilk defa on-screen olarak tanımladığımız şekilde ekrandaki elektriğiniz ölçülüyor. Bu sınavı geçtin geçtin. Geçmedin. " You're Fucked Up."Fired. Zaten hata yapmaman lazım Vakit Nakit. 20 dakika -30 bin dolar. AA PARDON BEN EZBERİMİ YAPAMADIM, AA Şurası böyle diilde böyle olsa. IIH. Olmaz. Neyse.. Oyuncuları birbirine kaynaştırmak için yönetmen onları karşılıklı oturtuyor. Göz Göze bakıyorsun. Sana sorular soruyor. I Do veya She does olarak cevap vericen. Sorular nasıl mı?

- Who was beat by her father
-Who is better kisser
-Who wants to go home
-Who is more comfortable naked
-Who is a better cook
-Who is older
-Who drinks much.
-Who can pee further- erkekler için tabi:)
-Who will be a better mom
-Who is better with pets
-Who is better in bed
-Who has secret that can not tell to anyone
.... böyle gider bu

Kendi durumunu ve karşındakini tahmin ederek sorulara cevap veriyorsun. Ne eğlenceli diilmi?

İkinci yaptığımız şey ise: Reklamda oynadık. Her birimize ayrı bir ürün verdi hoca. Onu önce İngilizce sonra Türkçe yani ana dilinde tanıtıyorsun. En çok hoşuma giden şey ise, Türkçe tanıttığımda kimsenin Türkçe bilmemesine rağmen herkes güldü:) Demek etkiliyim:))

ÖDEV var tabi: Aralık sonuna kadar yani son derse kadar, Kendi rahat bölgemizden çıkıp - "comfort zone" hiç olmak istemediğimiz birisi olucaz. Bunu tek başımıza yapmicaz. Alacakaranlıkta yapıcaz ve karanlık olmicak. Yanımızda bize 20 feet uzaklıkta bizi koruyacak iki insan olucak.

Örnek: Evsiz insan. Hayat Kadını, Eroin Bağımlısı, Travesti, Gay aklınıza sizi rahatsız edebilecek ne geliyorsa eğer bulunduğun konumdan rahatsız olmicaksan onu yapmicaksın. Mesela Eroinman mı olucaksın. Skid Row'a  gidip onlardan biri gibi davranıcaksın. Açık vermemen lazım eğer yaşamak istiyorsan:) Hayat kadınımı olucaksın. Hollywood Bulvara gidip onlar gibi giyinip davranıcaksın. Arabalarla konuşmak yasak. Polisle başının derde girmesi yasak. Bunun gibi şeyler. Ve özellikle kızlar için seni gözetleyen gerekirse koruyacak iki bodyguard ile gidiceksin.


OLEY. Çok heyecanlı ve değişik ve süper ve her şey.


Skid Row nedir mi?

http://en.wikipedia.org/wiki/Skid_Row,_Los_Angeles

LA'deki en b.ktan yer.

1 yorum:

  1. bu durumda sen sanırım skid row'da takılan eroinman genç olacaksın :) çünkü bu fikrin seni ne kadar rahatsız ettiği yazından bile belli bubuk :)

    YanıtlaSil